نمک صنعتی

نمک صنعتی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

انواع نمک صنعتی

نمک صنعتی

اکثر کارخانجات و صنایع رایج در دنیا، از انواع نمک صنعتی  استفاده می‌کنند. کارخانه‌های تولید سود سوزآور، کربنات سدیم و گاز کلر، از پر استفاده‌ترین صنایع در زمینه مصرف نمک صنعتی شمرده می‌شوند. ساخت شیشه، تولید لوازم آرایشی و پزشکی، تهیه پلاستیک، دباغی، تولید منسوجات، ساخت چوب نئوپان، تولید چرم، مراکز تولید و عرضه خوراک دام و طیور، بویلرها، صنایع شیمیایی، مراکز رفع سختی آب و احیای رزین از مهم‌ترین صنایع استفاده‌کننده نمک صنعتی هستند. از آن‌جایی که سایز دانه‌های نمک برای هرکدام از مشاغل صنعتی متفاوت است، بنابراین کارخانه‌های توزیع نمک صنعتی ملزم به انجام عملیاتی نظیر آسیاب، سایش و خرد کردن سنگ‌های نمک صنعتی هستند.

نمک صنعتی  شیلاتی

همان‌طور که از نام آن نیز مشخص است، در صنایع شیلات و صید ماهی کاربرد فراوانی دارد. ابعاد این نمک در حدود ۵ الی ۹ میلی‌متر است که از خرد شدن سنگ‌های بزرگ‌تری تولید می‌شوند. کارخانه‌های تولید و توزیع نمک با شناسایی سنگ نمک مناسب برای صنعت شیلات، با دستگاه‌های مناسب عمل خرد کردن، ساییدن و آسیاب کردن سنگ نمک شیلاتی را انجام می‌دهد. احیای رزین‌های غیرفعال، گندزدایی آب، از بین بردن سختی آب، صافکاری همراه با دقت و ظرافت و دباغی از جمله کاربردهای نمک شیلاتی است. نمک سختی گیر احیای رزین : یکی دیگر از کاربرد های مهم نمک صنعتی در احیای رزین کاتیونی است که یکی از بهترین نوع آن قرص نمک میباشد. نمک تولید هیدروکسید سدیم : سالانه میلیون ها تن نمک صنعتی برای تولید کاستیک سودا یا همان سود سوز اور که نقش مهمی در صنعت دارد استفاده میشود.

نمک صنعتی شکری (نمک سایز ۱۲۰)

به دلیل همسایز بودن این نوع نمک با سایز دانه های شکر این نام را به خود گرفته است . نمک حفاری نیز بیشترین کاربرد را در انواع صنایع و کارخانجات دارد. در نمک‌سود کردن انواع گوشت، تولید پنیر لیقوان و گل حفاری از نمک حفاری (شکری) استفاده می‌شود. نمک حفاری: از نمک های صنعتی سایر ۱۱۰،۱۲۰برای حفاری چاهای نفت و مستحکم نمودن دیواره های چاه استفاده میکنند

نمک ۱۳۰ صدفی صنعتی

این نوع نمک همان دانه بندی نمک های خوراکی یا ب اصطلاح نمکدانی میباشد که درفرایند سنگ کوبی و… به این نوع دانه بندی در می آید ‌‌و فاقد ید میباشد. یکی از پرکاربردترین نوع دانه بندی نمک ۱۳۰میباشد معروف ترین کاربردآن نمک تصفیه خوراکی میباشد که در طول فرایند تصفیه و شست و شو و اضافه نمودن ید تبدیل به نمک خوراکی میشود دیگر‌مصرف آن در صنایع دارویی و دامی .تولید لبنیات ‘کارخانه جات مواد غذایی و شوینده و… میباشد.

نمک صنعتی پودری (خاک نمک)

کاربرد این نوع نمک در زیرسازی جاده سازی و برف روبی در زمستان  نقش مهمی را نیز دارا است و همچنین در تهیه دان طیور ،فراوری آجیل و تخمه ،ایجاد گاز کلر،تولید اسید،تهیه کاغذ کاربرد دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *