یکی از ضروری ترین کارها در صنعت حفاری استفاده از نمک است
به طور کلی استفاده از نمک تنها در خوراک نمی باشد.
کاربرد نمک در صنعت حفاری
برخی از میادین استخراج نفت و گاز از خاک رس تشکیل شده است و همین امر باعث شده خاک شلی داشته باشد
عدم استحکام کافی در طول حفاری ممکن است منجر به فرو ریختن دیواره ها شده و ضرر مالی و جانی به همراه داشته باشد
با کمک نمک حفاری میتوان استحکام دیواره ها را بیشتر کرد
و علاوه بر این با کمک نمک حفاری به منظور روان کنندگی و خنک کنندگی سر مته دستگاه حفاری مثل کر گیری نیز استفاده میشود
انواع نمک حفاری
یکی از پرکاربردترین مواد در صنعت حفاری، نمک حفاری است. این نمک باعث امنیت بیشتر و عملکرد بسیار مناسب در دکل حفاری می شود. نمک حفاری تاثیر زیادی در تسهیل و بالا رفتن سرعت در عملیات حفاری داشته و به مقدار بسیار زیادی نمک حفاری در هر عملیات احتیاج است.
نمک حفاری انواع مختلفی دارد که هر کدام از آن ها در ترکیب با گل تهیه می شوند که به آن ها گل حفاری گفته می شود و این ترکیب می تواند یک محلول اشباع شده و یا فوق اشباع بسازد. از جمله انواع نمک های حفاری عبارت است از:
- سنگ نمک
- نمک شکری
- نمک صدفی
هر کدام از این نمک ها در گل اشباع شده ولی دانه های نمک به صورت حل نشده در آن باقی می مانند تا با آب دریا، آب شور و آب سیر شده ترکیب شوند و حل شوند. نمک شکری بهترین نوع نمک است که در صنعت حفاری بیشتر از دو نوع دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.
اهمیت کار تولیدکنندگان نمک حفاری بسیار بالا است از این رو که آن ها باید دقت زیادی را در میزان تعیین کردن میزان خلوص موارد به کار ببرند تا مقاومت بالایی را از خود نشان داده و در برابر رطوبت دچار آسیبی نشوند. در کارخانه های نمک حفاری، به خرد کردن و قالبگیری نمک مشغول بوده و پس از فرآیند خرد کردن، آن ها را بر اساس درشتی دانه ها و نوع آن ها دسته بندی می کنند.
در مرحله بعد، در شرکت های مخصوصی که به رعایت تمامی استاندارد ها نظارت دارند، کار بسته بندی آغاز می شود. در پایان تولیدکنندگان نمک حفاری باید درمورد قیمت گذاری و ارزش محصول خود با توجه به عوامل مختلفی تصمیم گیری نمایند و در نهایت به بازار عرضه نمایند. در ادامه به توضیحات کاملی درمورد قیمت نمک حفاری میپردازیم.
فروشگاه آنلاین نمک آریا ارائه دهنده انواع نمک صنعتی